5 sebab anda tak patut terlepas tonton Wanita Terindah

0
248
Advertisement
FILEM televisyen (FTV), Wanita Terindah lakonan utama Fattah Amin dan Fazura baharu sahaja mula ditayangkan di Astro First (saluran 480).

Berbeza dengan naskah yang pernah dibawa oleh kedua-dua bintang ini, Wanita Terindah menampilkan kisah kekeluargaan yang sangat menyentuh hati.

Malah banyak elemen menarik yang boleh didapati di dalam FTV terbitan Red Filem Sdn. Bhd. ini.

Berikut merupakan sebab-sebab anda tak patut terlepas menonton Wanita Terindah:

1. Sesuai untuk tontonan keluarga 

Wanita Terindah sebuah cerita yang simple but deep. Ia bukan sahaja sesuai ditonton untuk orang yang sedang bercinta, namun kisahnya boleh diterokai oleh sesiapa sahaja yang mencari erti cinta dan kasih sayang dalam hidup mereka. Banyak elemen kekeluargaan yang diterapkan, antaranya mengisahkan pengorbanan seorang ibu yang membesarkan anaknya seorang diri tanpa lelaki bergelar suami atau bapa.

2. Fattah Amin muncul dengan karakter yang baran dan kasar

Selalunya watak yang dibawakan oleh Fattah menampilkannya sebagai seorang lelaki yang sweet dan gentleman, tetapi di dalam Wanita Terindah berbeza. Anda pasti akan terkejut melihat Fattah kali ini apabila berubah menjadi seorang yang baran dan kasar. 

3. Penampilan Miss Nasi Lemak sebagai kekasih Fattah Amin

Jangan terkejut, julung kalinya Miss Universe Malaysia 2017, Samantha Katie James yang tular dengan gaun Nasi Lemak Daun Pisang tampil berlakon dalam naskah Melayu. Samantha muncul sebagai kekasih Fattah. Meskipun tidak fasih berbahasa Melayu, namun pertuturannya nampak bersahaja. Not bad!

4. Babak Fattah Amin melamar Fazura yang sweet dan comel

Babak ini antara momen yang pasti anda tidak boleh lupakan kerana ia sangat comel dan kelakar. Anda pasti tidak dapat bayangkan cara lamaran Fattah Amin yang boleh dikatakan sangat unik. Namun adakah Fazura menerima lamaran Fattah? Anda tonton sendiri!

5. Karakter Adam sebagai adik yang comel dan kelakar

Fikri lakonan adik Nik Adam Mika di dalam Wanita Terindah mampu menimbulkan elemen mencuit hati dan comel. Selain itu wataknya sebagai pesakit leukemia mampu diterjemahkan dengan baik.

Teks oleh: Syafiqah Jalal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here