6 fakta menarik perkahwinan Taeyang dan Min Hyo Rin

[ad_1]

ANGGOTA kumpulan Big Bang, Taeyang dan aktres Min Hyo Rin selamat disatukan sebagai suami isteri dalam sebuah majlis tertutup pada Sabtu.

BACA: #DopeWeddingCongratz – Taeyang dan Min Hyo Rin sah bergelar suami isteri!

Majlis tersebut berlangsung di sebuah gereja di wilayah Gyeonggi, Seoul dan dihadiri keluarga, rakan rapat serta rakan sekerja pasangan tersebut.

Populariti pasangan K-Pop ini tidak perlu dipertikaikan lagi apabila hashtag #DopeWeddingCongratz menjadi trending di Twitter selepas beberapa jam berita tersebut dihebahkan.

Di sini Astro AWANI kongsikan beberapa perkara menarik tentang perkahwinan pasangan ini.

1.  Kad jemputan perkahwinan

Kad undangan perkahwinan telah didedahkan kepada umum oleh rakan baik Taeyang, 1YTM, Song Baekyoung menerusi akaun Instagram.
 
Foto eksklusif ini menunjukkan sebuah kad berwarna putih dan dihiasi dengan sejambak bunga merah mini di bahagian hadapan kad berkenaan.

Manakala pada bahagian belakang kad tersebut pula menampilkan tulisan berwarna emas dengan ayat yang dipetik daripada kitab Bible:

“Two are better than one, because they have a good reward for their labour.”

Selain itu, nama sebenar Taeyang (Dong Young Bae) dan Min Hyo Rin (Jung Eun Ran) juga turut tertera di bahagian belakang kad tersebut.

Kad undangan pasangan ini mendapat pujian daripada para peminat kerana rekaannya yang ringkas namun kreatif dan penuh makna.

2. Gambar pra-perkahwinan

Majalah “Dazed” mendapat hak eksklusif merakamkan foto dan video pra-perkahwinan Taeyang dan Min Hyo Rin.

Koleksi gambar berjudul “Love” yang diambil di Hawaii ini dilaporkan merupakan hadiah daripada Dazed Korea kepada pasangan ini.

via allkpop
via allkpop
 
via allkpop
via allkpop
 
via allkpop

Foto majalah Dazed Korea daripada allkpop

 

YouTube Dazed Korea

3. Cincin pertunangan buatan Chanel

Cincin pertunangan pasangan ini didedahkan semasa foto perkahwinan mereka dan gambar menunjukkan cincin khas ini daripada jenama mewah Chanel!

Pasangan suami isteri ini memakai Chanel Coco Crush Ring Quilted Motif yang diperbuat daripada emas putih 18K.

Taeyang memakai versi sederhana bernilai AS$3,250 (RM12,634) manakala Min Hyo Rin pula memakai versi kecil bernilai AS$2,700 (RM10,496).

via Koreaboo

4. Seungri lebih bergaya daripada pengantin

Big Bang Seungri memuat naik swafoto pada Instastory-nya dengan kapsyen yang tertera “Saya lebih bergaya daripada pengantin lelaki. Saya rasa sungguh pelik.”

5. Big Bang, versi Ibu

Ibu kepada kelima-lima anggota menghadiri majlis perkahwinan ini.

Dalam Instastory yang turut dimuat naik Seungri, dia memberikan kapsyen “Big Bang, versi ibu. Sentiasa kekal sihat, ibu-ibu”

Anda kenal siapa ibu Taeyang, Seungri, T.O.P, G-Dragon dan Daesung?

6.  Taeyang beli rumah pengantin baharu di kawasan elit

Penyanyi “Wedding Dress” ini dilaporkan membeli rumah  AS$4 juta (RM15.55 juta) sebagai rumah pengantin baharu mereka di Hannam, Seoul.

via Koreaboo

Terletak di salah satu kawasan paling mewah di Seoul, pasangan ini bakal berjiran dengan pelakon terkenal seperti Lee Jong Suk, Shin Min Ah dan ramai lagi.

[ad_2]

Leave a Comment