BTS menang besar, 'Army' dah jangka kemenangan mereka

0
148
Advertisement

Bangtan Boys atau lebih dikenali sebagai BTS memegang takhta sebagai ‘raja’ K-pop apabila memenangi anugerah utama Anugerah Muzik Seoul ke-27 pada Khamis.

Anugerah tersebut membuktikan lagi kebolehan kumpulan penyanyi lelaki ini.

Sebelum ini, mereka telah memenangi anugerah Mnet Muzik Asia pada November, anugerah Muzik Melon pada Desimber dan Anugerah Golden Disk pada 11 Januari, tahun ini.

Dalam ucapan ketika menerima anugerah tersebut, ketua kumpulan BTS, RM berterima kasih kepada peminatnya yang digelar ‘Army’ atas sokongan yang diberikan 

“Saya terlalu sukakan muzik dan saya mahu meluahkan rasa menerusi karya muzik. Saya juga merasakan keinginan ini yang juga dirasai oleh anggota kumpulan BTS.

“Kepada Army, saya tahu anda juga merasakan apa yang kami rasa. Mungkin anda mula meminati kami dengan hanya menonton video kami menyanyi atau mungkin anda merasakan kami melakukan persembahan yang bagus. Itu semua merupakan sebab mengapa kami di sini, pada waktu ini,” katanya seperti yang dipetik dalam laporan portal metro.co.uk.

BTS memenangi anugerah Bonsang, satu anugerah yang dikatakan sama taraf dengan anugerah Artis Tahunan yang diadili oleh para juri.

Dalam pada itu, peminat BTS seluruh dunia turut tumpang gembira dengan kemenangan kumpulan penyanyi lelaki itu.

Mereka mengucapkan tahniah atas kemenangan BTS menerusi laman media sosial Twitter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here