"Campak makanan? Saya pun tak setuju" – Datuk Fazley jelas konsep 'Sweet Table'

[ad_1]

PENYANYI dan Chef Selebriti, Datuk Fazley Yaakob membidas dakwaan netizen yang melabelkan dirinya kurang sopan kerana mencampak makanan ketika menyediakan hidangan unik ‘Sweet Table’ baru-baru ini.
 
Jelas Fazley, apa yang dilihat oleh mereka itu hanyalah hidangan disediakan untuk keluarga dan bukannya kepada pelanggan.
 
“Saya tidak terkesan dengan kritikan yang diberikan cuma saya ingin jelaskan yang mereka tengok itu adalah hidangan dilakukan ketika sambutan majlis hari jadi adik saya, Raf.
 
“Bukan campak, tapi disebabkan ahli keluarga ramai dan meja panjang jadi saya terpaksa lambung.
 
“Itu sebenarnya hanya untuk memberi adik-beradik dan keluarga saya merasai pengalaman ‘Sweet Table’ dilakukan.
 
“Konsep sebenar yang akan dihidangkan kepada pelanggan adalah dengan cara melukis di atas meja. “Kalau nak suruh campak-campak makanan, itu saya pun tak setuju.
 
“Nenek dan ibu saya dah ajar sejak kecil, makanan tak boleh dicampak. Jangan khuatir, saya faham tentang perkara itu.
 
“Tak mungkin saya nak campak makanan ketika menyediakan hidangan tersebut kepada pelanggan,” jelasnya kepada Astro Gempak.
 

Inilah sebenarnya #SweetTableByDFY yang hangat di perdebatkan hingga video asal mencecah jutaan views! Terima kasih banyak ya! @sukasucrebistro , konsepnya mudah, mejanya saya alas dengan parchment paper, kemudian saya buat ‘plating’ di direct atas meja. Ada pisang goreng, 6 jenis sauce berbeza, 4-5 jenis cake, macarons, meringue tart, sweet soils, ice cream, Crème Patisserie dan lain2 juga. Yang nak cuba jemput datang, paling kurang 6 orang satu meja dan paling ramai 10 pax. Kalau nak cuba silakan, kalau masih tak faham serta tak setuju tak apa, saya tak marah atau kecil hati, malahan saya nak ucap jutaan terima kasih kerana sudi memberi saya peluang untuk mempromosi idea baru. Buat yang masih belum mendapat slot booking meja “Sweet Table”, mohon bersabar, memang kami tak menang tangan untuk aturkan slot2 baru. Insya allah saya cuba sehabis baik! Terima kasih semua sekali lagi!

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

Terdahulu, video pendek merakamkan aksi Juara Masterchef Selebriti Malaysia 2012 itu sedang menyediakan hidangan ‘Seeet Table’ di atas sebuah meja telah menjadi viral.
 
Video yang dimuat naik oleh Fazley menerusi akaun Instagram (IG) pada 10 Januari itu mendapat tontonan lebih 1 juta.
 
Foto: @theshahrulizzat for @sukasucrestudio

Teks oleh: Mya Amri
 

[ad_2]

Leave a Comment