Cubaan kelar leher isteri selepas 'kantoi' ada hubungan sulit budak bawah umur

[ad_1]

BEKAS guru sekolah menengah di Michigan mencium dahi isterinya sebelum bertindak mengelar leher wanita itu selepas hubungan sulitnya dengan salah seorang pelajar diketahui.

James Chelekis, 32 tahun awal bulan ini, mengaku melakukannya tanpa niat dalam serangan yang dilakukan di rumah mereka pada Jun lepas, lapor People.com.

Serangan berlaku ketika isterinya, Amanda Chelekis menemui bukti hubungan sulit James, tetapi tidak menyedari bahawa hubungan tersebut adalah dengan budak di bawah umur.

Mereka cuba berbincang pada mulanya dan telah bersetuju untuk berjumpa pakar kaunseling perkahwinan sebelum melakukan serangan.

“Dia mencium dahi saya sebelum mengelar saya menggunakan pisau. Trauma yang saya hadapi sangat mengerikan,” jelas Amanda di mahkamah.

Amanda Chelekis, yang merupakan jururawat, dapat menampung pendarahan selama hampir sejam sebelum bantuan tiba.

Dia memfailkan perceraian selepas serangan itu. Pasangan ini mempunyai dua orang anak perempuan.

James Chelekis adalah seorang guru matematik di Sekolah Menengah Crestwood.

Hasil siasatan mendapati, James mula menghubungi dan bertukar-tukar gambar dengan gadis 14 tahun itu sejak Jun 2016.

Dalam satu kenyataan yang dibacakan oleh pendakwa, ibu gadis itu menulis bahawa James Chelekis telah memanipulasi dan mengasingkan anak perempuannya bagi memulakan hubungan yang tidak sesuai dengan gadis itu.

“Dia merosakkan anak perempuan kami yang tidak bersalah,” katanya.

James Chelekis mengaku bersalah terhadap salah laku seksual jenayah dan dijatuhi hukuman 15 hingga 40 tahun penjara, ia dijalankan serentak dengan hukuman percubaan bunuh ke atas isterinya dan dijatuhkan hukuman penjara 30 hingga 60 tahun oleh Mahkamah Kent County Circuit.

[ad_2]

Leave a Comment