Cucu durjana tikam leher datuk sendiri hingga mati

0
154
Advertisement

QUEENSLAND: Seorang wanita dari Queensland di Adelaide, Australia dihukum penjara 21 tahun tanpa parol kerana membunuh datuknya sendiri tahun lepas.

Brittney Jade Dwyer, 20 tahun, telah menikam mangsa di leher sebanyak empat kali dan membiarkan warga emas tersebut mati akibat pendarahan teruk pada Ogos tahun lalu, lapor ABC Australia.

Brittney ketika itu dibantu rakannya Bernadette Burns, 22, yang dijatuhi hukuman penjara 13 tahun tanpa parol atas tuduhan bersubahat melakukan pembunuhan.

Mangsa, Robert Whitwell, 81, dilapor sempat membelek gambar zaman kanak-kanak Brittney sebelum ditikam cucunya itu di rumahnya di Craigmore.

Brittney dalam pendakwaan di hadapan Hakim Kevin Nicholson di Mahkamah Agung Australia Selatan mengaku bersalah dan berkata dia bertindak begitu kerana mahu mencuri wang simpanan datuknya sebanyak A$100,000 selain terpengaruh dengan drama bersiri tentang pembunuhan.

Hakim ketika menjatuhkan hukuman berkata masalah personaliti serta ketagihan dadah menjadi penyumbang kepada insiden dan menyifatkan kes berkenaan sebagai kejam dan terancang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here