Diharamkan berjumpa anak-anak, balasan seksa, kurung, dera 13 anak

[ad_1]

RIVERSIDE: Akibat menyiksa dan mengurung anak dalam bilik tidur selama berbulan, sepasang suami isteri diharamkan daripada berjumpa anak-anaknya.

Hakim Mahkamah Riverside County memutuskan perkara itu selepas mendengar penghujahan kedua-dua pihak pada Rabu.

David dan Louise Turpin dilarang berjumpa dengan 13 anak mereka yang berusia antara 2 dan 29 tahun selepas mereka didakwa melakukan penganiayaan terhadap anak-anak itu.

Bagaimanapun, pasangan Turpin itu mengaku tidak bersalah terhadap dakwaan telah menyeksa, mendera dan melakukan beberapa tuduhan lain terhadap anak-anak mereka.

David dan  Louise Turpin hadir di Mahkamah Riverside County untuk perbicaraan - Foto: Reuters

BACA: Pasangan kejam dera, rantai dan kurung 13 anak sambil dibiarkan kelaparan

BACA JUGA: Pasangan suami isteri rantai dan dera anak bertahun

Kesemua 13 beradik itu diselamatkan dari rumah mereka pada 14 Januari lalu.

Kisah sebenar keluarga itu terbongkar setelah salah seorang daripada mereka berjaya melarikan diri.

Anak yang berusia 17 tahun itu pergi ke balai polis dan melaporkan kepada pihak berkuasa mengenai pengalaman mereka diseksa ibu bapa sendiri.

Polis yang menyerbu kediaman pasangan suspek tersebut menemui sebahagian dari mangsa dirantai dengan rantai besi dan dimangga.

Rumah keluarga itu pula dalam keadaan menyedihkan dan terlalu kotor.

Kediaman Keluarga Turpin di mana dirumah inilah 13 adik-beradik dikurumg, diseksa dan didera ibu bapa mereka sendiri. Foto: Reuters

Sementara itu, kakak kepada Louise Turpin memaklumkan, dia pernah memohon untuk berjumpa anak-anak saudaranya meskipun melalui Skype, namun pasangan kejam itu tidak membenarkannya.

Ibu saudara yang mengambil berat mengenai anak-anak itu turut menggambarkan keluarga itu sebagai bahagia dan tidak menyangka apa yang berlaku ialah sebaliknya.

“Dengan gambar-gambar yang mereka muat naik  di Facebook, anda akan menganggap mereka satu keluarga yang bahagia,“ katanya.

Bagi ibu bapa David Turpin pula, mereka amat terkejut dengan apa yang berlaku.

Berita mengenai kekejaman pasangan Turpin mendapat liputan luas media. Media berada di perkarangan kediaman keluarga itu untuk membuat liputan, Foto: AP

[ad_2]

Leave a Comment