"Eh bapa kau meninggal kenapa tak balik?"- Nonny sedih dikecam

0
11

BEKAS pelajar Akademi Fantasia musim ke-5 (AF5) Nonny Nadirah kecewa kerana dikecam tidak pulang ke kampung ketika bapanya meninggal dunia.

Nonny menerusi akaun Instagram (IG)nya memberitahu dia bukan sengaja tidak dapat berbuat demikian tetapi tidak sempat kerana penerbangannya tiba lewat.

Lebih menyedihkan ketika Nonny sampai urusan jenazah sudah pun selesai dan bapanya telah dikebumikan.

Penyanyi dan pelakon berasal dari Sabah itu berkata dia hanya sempat melihat pemergian bapanya menerusi ‘video call’ sahaja.

Bagaimanapun, Nonny akui dia terpaksa reda dengan pemergian bapanya.

Berikut merupakan luahan hati Nonny:
 

Sakit sangat sangat.. aku redha.. tapi… aku x sempat jumpa.. Ya Allah rasa sakit & sedih tu sampai skrg.. time kerja,time tgh sembang,tgh gelak,tgh driving, bila2 masa lah.. airmata tu sendiri jatuh x henti.. aku nak jumpa.. tapi x sempat… mama… kenapa sakit sgt… aku rasa mcm arwah masih ada.. dari pagi aku & adik aku cari flight utk blk kampung,petang baru dpt.. sampai je semua dah selesai.. orang boleh ckp ”eh bapa kau meninggal apsal x balik?” diorg xtau mcm mana payah aku pegi cari tiket nak blk sbb masa tu semua flight dah full..bukan 1 airport aku pegi,check online,semua aku cari..tapi org boleh ckp mcm tu..diorg xtau cerita sebenar.. aku sempat video call je.. sedih kan?.. petanda yg sgt sakit,masa tu tgh shooting cerita Cinta Hati Abah.. Lagu ni sgt bermakna buat aku,aku buat mmg utk arwah.. terima kasih akak..terima kasih abg… . aku kerja jauh dari keluarga,aku dtg sini cari rezeki utk tlg keluarga aku. . ada dua : arwah nenek & arwah bapa.. aku x sempat jumpa… . Allahu akbar . Astaghfirullahal’adzim . Al-FATIHAH ………………………..

A post shared by Nonny Nadirah binti Zainuddin (@nonnynadirah) on

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here