Giliran Ali Khamenei persenda Trump

0
118
Advertisement

TEHRAN: Isu kesihatan mental Presiden Donald Trump yang dibangkitkan dalam buku ‘Fire and Fury: Inside  the Trump White House’ mungkin sudah reda di Amerika Syarikat.

Namun, kini giliran pemimpin agung Iran, Ayatollah Ali Khamenei mempersenda Trump kerana isu berkenaan.

Ali Khamenei menyifatkan Trump sebagai individu yang mempunyai mental yang tidak stabil ketika memberi amaran berhubung campur tangan beliau dalam protes anti-kerajaan yang berlangsung baru-baru ini.

“Dia (Trump) yang mengetuai White House – walaupun nampaknya dia bukanlah seorang yang stabil –  dan kebelakangan ini rakyatnya sendiri mempersoalkan kesihatan mentalnya,” sindir Ali Khamenei yang kemudian disambut gelak tawa hadirin ketika satu rapat umum di Tehran.

BACA: Kontroversi buku ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ berterusan

BACA: Buku ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ satu jenaka – White House

BACA: Buku ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ habis dijual

Ali Khamenei memberi amaran, campur tangan Trump dengan menyatakan sokongan terhadap protes anti-kerajaan di Iran, bakal berdepan kesan.

“Presiden Donald Trump dan Amerika Syarikat perlu tahu bahawa kami tidak akan berdiam diri dengan kegilaan yang ditunjukkannya ini,” tegas Ali Khamenei.

BACA: Trump dipersenda di media sosial

BACA: Trump seperti kanak-kanak – Michael Wolff

21 orang maut akibat keganasan kesan tunjuk perasaan anti-kerajaan yang berlangsung di Iran, dengan 3,700 yang lain ditahan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here