Grab lancar GrabPay

[ad_1]

SUBANG: Penyedia perkhidmatan pengangkutan dalam talian Grab memperkenalkan GrabPay Mobile Wallet atau e-dompet yang boleh diakses melalui aplikasi Grab, bagi memudahkan transaksi perbelanjaan harian.

GrabPay yang dijamin selamat dan mudah ini lebih fleksibel untuk digunakan bagi membuat bayaran pada perkhidmatan yang ditawarkan di dalam aplikasi Grab.

Menurut Pengarah Urusan GrabPay Malaysia, Singapura dan Filipina, Ooi Huey Tyng, penggunaan GrabPay dapat memupuk rakyat Malaysia untuk menyertai gaya hidup bebas tunai.

“Ramai rakyat Malaysia yang enggan mengamalkan gaya hidup bebas tunai kerana ia dianggap tidak selamat serta leceh.

“Namun, GrabPay akan memastikan pengguna seluruh negara, tanpa mengira usia dapat menyertai gaya hidup bebas tunai dan ekonomi digital tanpa perlu memuat turun aplikasi tambahan,” katanya pada sidang media selepas Majlis Pelancaran Grab Pay, di sini pada Selasa. 

Tambah Ooi, kerjasama bersama KLIA Ekspres juga akan membolehkan pengguna GrabPay yang sering berulang alik antara KLIA, KLIA2 dan KL Sentral untuk membayar tambang mereka dan menikmati tawaran eksklusif promosi tempoh terhad.

“Apabila pengguna sudah biasa membuat transaksi bebas tunai atau ‘cashless‘ untuk perkhidmatan utama harian seperti pengangkutan, penghantaran makanan dan pembayaran, kami dapat mempercepatkan lagi transformasi Malaysia ke arah ekonomi bebas tunai,” ujarnya.

Sementara itu, pengguna hanya perlu mengaktifkan aplikasi Grab dan mengimbas kod QR Grab yang unik di premis perniagaan yang menggunakan ciri ini untuk membuat bayaran.

Setiap transaksi melalui GrabPay juga akan diberi ganjaran dengan memperolehi mata GrabRewards yang boleh ditukarkan dengan barangan-barangan di dalam katalog GrabRewards.

[ad_2]

Leave a Comment