Kumpulan rock Mr. Big gegar Kuala Lumpur 14 Oktober ini!

[ad_1]

Kumpulan rock popular Amerika Syarikat yang terkenal dengan lagu To Be With You bakal mengadakan konsert Mr. Big Live In Malaysia 2017 pada 14 Oktober ini.

Bakal menggegarkan Mega Star Arena, Kuala Lumpur konsert anjuran Plan 7 Production itu dijangka bermula pada jam 8 malam.

Tujuan konsert tersebut diadakan adalah sebagai tanda menyokong album terbaharu mereka yang berjudul “Defying Gravity”.

Menariknya pada malam konsert itu nanti, peminat akan dibawa melayan lagu-lagu klasik termasuk daripada album baharu mereka.

Diasaskan pada tahun 1988, Mr. Big telah meninggalkan kesan dalam sejarah muzik apabila lagu hit To Be With You berjaya membawa mereka ke peringkat antarabangsa dan memperoleh jualan rekod platinum yang paling tinggi.

Mr. Big masih aktif dan popular sepanjang zaman, walaupun trend muzik yang sentiasa berubah mengikut aliran muzik semasa.

Ahli-ahli semasa yang juga ahli-ahli asal Mr. Big terdiri daripada Eric Martin sebagai vokalis, Billy Sheehan sebagai pemain bass, Paul Gilbert sebagai pemain gitar dan Pat Torpey sebagai pemain dram.

Kumpulan ini telah dibubarkan pada tahun 2002, namun disatukan semula pada tahun 2009 atas permintaan peminat dan mereka terus memperjuangkan lagu-lagu rock.

Setakat ini, Mr. Big telah mengeluarkan sebanyak 9 album studio.

Menggabungkan gaya muzik shredding bersama harmoni vokal yang hebat, Mr. Big telah mengubah pelbagai lagu hit seperti Alive and Kicking dan Just Take My Heart yang merangkumi genre rock yang lain seperti balad, metal dan blues rock.

Tiket untuk menyaksikan Mr. Big Live in Malaysia 2017 berharga RM568 (VVIP), RM468 (VIP), RM328 (PS1) dan RM188 (PS2).

Semua kategori tiket adalah berdasarkan tempat duduk bernombor kecuali PS2 adalah tempat duduk bebas. Semua harga tiket termasuk 6% GST tetapi tidak termasuk yuran pemprosesan RM4.

Tiket boleh didapati melalui TicketCharge di www.ticketcharge.com.my atau hubungi +603 9222 8811.

Tiket VVIP hanya boleh didapati secara eksklusif melalui pihak penganjur Plan 7 Production dengan menghubungi +6012 974 1011 atau melayari www.facebook.com/Plan7Production.

Mr. Big Live in Malaysia 2017 turut membawakan Mega Ultimate sebagai Pengurus Acara, Double Tree Hotel sebagai Hotel Rasmi, Astro Circle sebagai Rakan Kesetiaan dan Penghargaan Istimewa kepada Mega Music World.

 

[ad_2]

Leave a Comment