Pengabdi setan di dalam tandas

[ad_1]

JIKA sebelum ini tersebar gambar yang memaparkan gambar watak dalam filem seram Jepun, Ju-On ditampalkan di dalam tandas dan pintu, kini giliran gambar watak Mawarni Suwono menerusi filem Pengabdi Setan menerima nasib serupa.

Menurut pengarah filem berkenaan, Joko Anwar, watak yang dijayakan oleh Ayu Laksmi dalam filem reboot arahannya itu ditampal dalam tandas di beberapa buah pusat membeli belah di Bangkok.

Ia dipercayai sebagai sebahagian dari promosi filem Pengabdi Setan yang ditayangkan di negara tersebut.

Pengarah filem Pengabdi Setan, Joko Anwar berkata tujuan menampal gambar watak Mawarni Suwono di tandas beberapa pusat membeli belah sebagai promosi filem tersebut. -Foto Sinar Harian

Bagaimana apa yang lucu, sesetengah netizen menyifatkan ‘kerja nakal’ itu dilakukan oleh cleaner yang bekerja pada shift malam.

“Mereka pasang gambar ibu Mawarni di dalam toilet pada waktu malam supaya tiada siapa yang berani memasuki tandas dan mereka boleh bersihkan tandas dengan cepat serta pulang lebih awal,” ujar seorang netizen.

Bukan itu sahaja, ada antara netizen yang mengakui akan berpatah balik sekiranya ternampak poster tersebut di dalam tandas pada waktu malam.

Ada juga yang menyifatkan idea untuk menampalkan gambar Ayu Laksmi itu sebagai idea bernas untuk mempromosikan filem tersebut.

[ad_2]

Leave a Comment