Piya dah tak sabar

0
91
AdvertisementKETUA pasukan Kelantan Mohd Badhri Mohd Radzi yang semakin pulih kecederaan paha berharap dapat diturunkan berdepan Universiti Teknologi Mara (UiTM FC) pada perlawanan pembukaan Kumpulan C Piala Malaysia di Stadium Sultan Muhammad IV, malam esok.

Mohd Badhri atau dikenali sebagai Piya, bagaimanapun berkata keputusan sama ada beliau disenaraikan atau sebaliknya untuk beraksi bergantung sepenuhnya kepada barisan kejurulatihan pasukan.

“Ketika menentang Sarawak Sabtu lalu, saya tidak diturunkan berikutan cedera di bahagian paha ketika menjalani latihan, namun bagi aksi menentang UiTM FC, saya berharap dapat diturunkan kerana kecederaan saya semakin pulih dan yakin boleh bermain,” katanya, hari ini.

Pada perlawanan menentang Sarawak, posisi Mohd Badhri diisi Mohd Rozaimi Azwar yang bergandingan dengan pemain import, Margaro Gomis.

Mohd Badhri berkata aksi itu penting baginya untuk mendapatkan kembali rentak permainan selepas liga berehat hampir sebulan.

“Perlawanan malam esok juga penting bagi saya untuk menyesuaikan diri dengan corak yang diterapkan pengarah teknikal baru pasukan, Alfredo Carlos Gonzales,” katanya.

Beliau yang mahu rakan pasukan memberi tumpuan sepenuhnya pada perlawanan tersebut, berkata mereka tidak boleh memandang rendah kemampuan pasukan UiTM FC terutamanya ketika beraksi dalam saingan peringkat kumpulan.

Pada saingan Piala Malaysia 2017, Kelantan diundi bersama Kedah, Melaka dan UiTM FC dalam Kumpulan C.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here