Tukang urut mengaku tidak bersalah cabul perempuan

0
161
AdvertisementSeorang tukang urut hari ini mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di Johor Bahru atas pertuduhan menggunakan kekerasan jenayah untuk mencabul kehormatan seorang pesakitnya pada 7 Mei lepas.

Ramlee Abdullah, 53, membuat pengakuan tersebut di hadapan Majistret Mohd Azlan Shah Mohd Allias selepas pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa mahkamah.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu terhadap pasakit perempuannya yang berusia 20 tahun, di sebuah rumah di Jalan Titiwangsa 13, Taman Tampoi Indah, dekat Johor Bahru kira-kira jam 9.30 pagi pada 7 Mei.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara selama 10 tahun atau dengan denda atau dengan sebat atau mana-mana dua daripada hukuman tersebut.

Timbalan Pendakwa Raya Muhamad Mohd Nasir memohon jaminan RM8,000 namun pihak pembelaan meminta ia dikurangkan berikutan tertuduh hanya berpendapatan RM1,500 sebulan selain mempunyai seorang isteri dan enam anak berusia antara sebulan dan 13 tahun yang perlu ditanggung.

Mohd Azlan kemudian memutuskan jaminan RM4,000 dengan seorang penjamin dan tarikh sebutan semula untuk penyerahan dokumen kes ditetapkan pada 13 Jun ini.

Tertuduh diwakili peguam Datin Freda Josephine Gonzales.

– Bernama
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here